Blog

 

Coworking, virtueel kantoor of een eigen plek? 18/11/2016

Kantoorruimtes, units, flexplekken, desk rentals, coworking, virtueel kantoor, werkplekken,satelietkantoren, kantoorkamers, kantoorruimten op maat. De kantoormarkt geraakt stillaan verzadigd met termen, zodat niemand nog weet waar hij juist naar op zoek is. Kies ik voor een coworking space of ga ik voor kantoorruimte op maat? We kunnen ze meestal indelen in 3 groepen:

1. Flexibele werkplekoplossingen;​​​​​​

  • De flex desk (o.b.v. beschikbaarheid, geen eigen plek in de open ruimte). Een flex desk kan tevens ook gewoon een stoel aan een grotere tafel zijn.
  • Een werkplek of fixed desk (altijd verzekerd van je eigen plek in op kantoor)
  • een werkeiland, zijn meerdere aaneengesloten desks die samen gehuurt kunen worden in een grotere bureellandschap

Bij coworking kan het gaan om zowel een fixed als en flex desk. bekijk de mogelijke opties en hun voordelen hier 

2.  kantoorruimten;

  • Een kantoorunit (een kleine afgesloten kantoorruimte, al dan niet gemeubeld) 
  • De kantoorkamer (synoniem voor een kantoorunit)
  • Kantoorruimte op maat (een eigen kantoorvloer, voorzien van alle voorzieningen)

Bij dit type van ruimte is er een deel priveruimte, maar zijn er nog steeds heel wat gemeenschappelijke zaken zoals onthaal, vergaderruimtes, copiers, keuken,...

3. gebouwen

  • En eigen verdieping of deel van een verdieping
  • Een eigen gebouw

U huurt of koopt de ruimte casco en deelt ze zelf in naar behoeven, u staat volledig zelfstandig.

Zo kies jij in 5 simpele stappen het juiste kantoortype

Nu je weet welke kantoortypen er zijn, kan u in 5 vragen beter bepalen welk kantoortypebij jouw bedrijf past!

(1) Ik kan en ik wil vanuit mijn eigen huis werken?

Ja? u kan steeds terecht bij een coworking space zoals Steam Studios voor gebruik van onze vergaderzalen om eventueel af en toe klanten te ontvangen.
Nee? Ga door naar vraag 2.

(2) Ik heb een postadres nodig maar ik wil geen vaste ruimte huren?

Ja? Een virtual office is zeer geschikt voor je. Veel business centers bieden de optie 'virtual office' aan. Je kunt je post dan daar laten bezorgen en je hebt een adres waar je klanten en medewerkers kan ontvangen en vergaderen.
Nee? Ga door naar vraag 3.

(3) Ik zoek kantoorruimte maar ik heb niet veel materiaal of privacy nodig?

Ja? Een (flexibele) werkplek in de open ruimte is een ideale oplossing voor jou. Jij voert weinig tot geen vertrouwelijke gesprekken en zoekt een goedkope werkoplossing.  wil je een beetje meer zekerheid, dan kan je gaan voor een fixed desk en dan wacht jouw vaste plaatsje je 's ochtends steeds op. Ben je met meer dan 1 persoon, ga je misschien best voor een eiland !
Nee? Ga door naar vraag 4.

(4) Ik zoek een kleine kantoorruimte, met ruimte voor een eigen identiteit maar met gemeenschappelijke services?

Ja? Een kantoorunit is zeer geschikt voor jouw bedrijf. Er zijn kleine kantoorunits vanaf 10 m2 tot zeer ruime kantoorunits van 100 tot 150m2. Je bedrijf kan eenvoudig groeien en krimpen in dezelfde ruimte. Wanneer je kiest voor een 1 of 2 jarige huurtermijn ben je nog steeds flexibel. Kies voor een kantoorunit in een bedrijfsverzamelgebouw, business center of kantoorconcept en je maakt tegen de laagste prijs gebruik van gemeenschappelijke services zoals een receptiedienst, vergaderruimten, telefoonaanname, postverwerking en zelfs administratieve ondersteuning.
Nee? Ga door naar vraag 5.

(5) Een eigen kantoorvloer met een keuken, vergaderkamer(s), open werkplan en afgesloten kantoorunits is wat mijn bedrijf nodig heeft? 

Ja? Jouw (middel)grote onderneming is toe aan een eigen kantoorruimte op maat. Eventueel een volledig ingerichte kantoorvloer maar nog liever een naar eigen wensen in te richten ruimte. Jouw bedrijf deelt liever geen voorzieningen en is voorzien van een eigen receptie, wachtruimte, open werkvloer, vergaderkamer(s), concentratieruimten, directiekamer en pantry. Jouw nieuwe werkomgeving moet naadloos aansluiten bij je bedrijf en er dient volop ruimte te zijn voor eigen branding. 


Nee? Neem contact met ons op en misschien kunnen we je toch verder helpen.