Blog

 

De 5 grootste voordelen van coworking 09/09/2013

Door de wereldwijde economische crisis is het aantal freelancers exponentieel gestegen . Freelance-professionals  kunnen meer genieten van enige vrijheid , maar ze lijden ook meer onder de eenzaamheid en het gebrek aan steun en inspiratie door thuiswerk of omdat ze er niet echt bijhoren. Om dit op te lossen zijn er de laatste jaren heel wat nieuwe manieren van werken uitgedokterd over de hele wereld . Eén ervan is coworking. Deze mannier laat toe om de talenten van verschillende professionals samen te brengen en te laten groeien . Samen werken en leren .

We zetten even de grootste voordelen voor u op een rijtje :

1 . Community

Programmeurs , marketeers , ontwerpers , belastingadviseurs, advocaten , journalisten , fotografen en architecten zijn enkele van de meest populaire beroepen binnen het coworking principe.

Door het samenwerken van verschillende profielen resulteert het dikwijls tot grote samenwerkingsprojecten die u nooit alleen zou kunnen dragen. Als coworker kan u ook rekenen op ondersteuning en feedback van de anderen in de community.

2 . De ruimte

Coworkingruimtes zijn meestal open  kantoren waar veel licht is, er zijn verschillende plaatsen om productief bezig te zijn,andere plaatsen zijn dan weer eerder om te even te ontstressen.  Een coworking ruimte heeft altijd een stevige  internetverbinding en meestal voorzien van de nodige printers, scanners en andere apparaten die kunnen gedeeld worden.

Bovendien hebben coworking-ruimtes de nodige vergaderzalen waar u klanten kunt ontvangen, een grote of kleine event ruimte waar eventueel lezingen en workshops doorgaan. Of waar u deze zelf kan organiseren.

3 . Blijven leren

Blijven leren is kwestie van goed samenwerken . Coworking gemeenschappen zijn een goed voorbeeld van waar vaardigheden delen en bijleren een evidentie is. Door gewoon elke dag met anderen samen te zitten met elk hun verschillende skills, maar ook door georganiseerde evenementen, zoals workshops , tentoonstellingen en culturele en professionele conferenties . Deze sessies, vaak met drankje in de hand, leiden dan weer  tot gesprekken met mensen die extra waarde kunnen toevoegen aan uw bedrijf .

4 . mobiliteit

Coworking is goed voor de mobiliteit. Je hoeft geen uren in de auto te zitten om naar een coworking-plek te zoeken. Meestal is er al eentje in jouw buurt, zoniet ligt het misschien in jouw mogelijkheden om eentje op te richten. Nog beter zou zijn dat je er te voet of met de fiets naar toe kan.

5 . Ontspanning

Werk is niet alles . Meer en meer beseffen werkgevers dat ontspanning de productiveit verhoogd. Ook in  coworkingkantoren wilt men  ervoor zorgen dat je een kans om even te ontstressen en dit wanneer je maar wilt . Heel vaak  hebben hun eigen accommodatie om even de spanning af te voeren Ping-pongtafel, basketbalveld, boswandeling, minigolf , videogames  of stadstuinen .